top of page

REFERENCER

Logo helm.png

helm

Helm manglede overblik og styring og derfor besluttede Helm I/S i 2018 at skifte økonomisystem. Beslutningen blev taget ud fra et ønske og et behov for en sammenkædning imellem lager- og økonomisystem, for derigennem at få en mere optimal indkøbs- og lagerstyring. Helm ønskede desuden en cloudbaseret ERP-løsning med mulighed for at oprette integrationer til andre eksterne applikationer. Samtidig var det nødvendigt at have mulighed for at registrere flere stamdata på deres varenumre.

De havde tidligere deres lagerstyring liggende, som en integreret del af deres kasseterminalløsning. Salg via webshop udgør en betydelig del af deres forretning og da webshoppen ikke var integreret med lageret på kasseterminalløsningen, var det disponible lager ikke retvisende på hverken webshoppen eller kasserne. Samtidig var det et stort problem, at ”varer i transit”, – altså fysisk flytning af varer mellem deres 13 butikker, ikke kunne håndteres i systemet. De havde derfor et stort behov for at få det fulde overblik over alle varer på samtlige lagerlokationer, både i butikkerne og i webshoppen.

”Vi vil gerne sikre os et nyt cloudbaseret ERP system, som ruster os bedre til fremtiden” Henrik Helm, ejer af Helm I/S

Visma.net, et cloudbaseret ERP-system med uendelige muligheder

Helm I/S blev præsenteret for Visma.net af Økomatch, som på det tidspunkt netop var blevet certificeret Visma.net Partner. Økomatch vurderede, at ønsket om en cloudbaseret ERP-løsning med et stærkt logistik-modul, samt gode muligheder for både integration og automation, kunne realiseres ved valg af Visma.net. Økomatch tilbød derfor i samarbejde med Visma, at Helm I/S kunne blive blandt de første Pilot kunder på Visma.net i Danmark.

”Fleksibiliteten i varianterne på varerne er en rigtig god ting for os” Martin Helm, ejer af Helm I/S

Helm er det største Visma.net Pilot projekt for Økomatch og Visma i Danmark, og samtidig det projekt med flest integrationer. Det har været udfordrende og spændende for alle tre involverede parter at nå frem til, hvor Helm I/S er i dag.

”Der er ikke noget, der ikke har kunne ladet sig gøre endnu med hensyn til integrations muligheder”, Henrik Helm

 

En af de store fordele ved Helm I/S’ nye Visma.net løsning er:

”Vi kan nu adskille, hvad der er på lager, og hvad der er tilgængeligt også ved lagerflyt. Disponering af varer er langt nemmere, og vi har fået et betydeligt bedre allokeringsoverblik i butikkerne. Samtidig er det blevet lettere at masseredigere stamdata på varerne” Martin Helm

”Korrekt beregnet bruttoavance på varerne, danner grundlag for en langt bedre økonomistyring”, Henrik Helm

Af andre gode nye funktioner kan nævnes Autopay og Autoinvoice. Autopay, som er en integration til banken, sikrer at betalinger sendes direkte i banken uden brug af fil ind-og udlæsning. Her er Henrik Helm heller ikke i tvivl. Han er overbevist om, at det bliver rigtig godt, når de sidste små bugs er ryddet af vejen i nærmeste fremtid.

Han fremhæver ligeledes Autoinvoice, som bl.a. bruges til at sende salgsfakturaer via EAN. ”Det spiller ret godt” som Henrik Helm udtrykker det på sin karakteristiske jyske facon.

Fremtiden

Helm glæder sig til fremover at komme i gang med nye projekter i visma.net sammen med Økomatch. Det kunne f.eks. være optimering af indkøb, effektivisering af lager, samt udvikling af eksisterede processer i Visma.net med Økomatch som Partner, for som Henrik Helm siger:

”Det Økomatch har gjort rigtig godt er, at de har forstået vores virksomhed. Hvis vi var gået til en programmør, havde de gjort det, vi havde bedt om, uden at stille spørgsmålstegn eller tænkt på konsekvenserne heraf”

”Økomatch er dem, der følger mest op på tingene af de samarbejdspartnere, der har været i projektet, og dem der har vist størst interesse for både projektet og vores forretning”

”Vi kan anbefale Økomatch som Visma.net partner, da de har en rigtig god forretningsforståelse og altid går efter den løsning, der er den rigtigste for os. De forstår altid, hvad vores behov er”

bottom of page